Back to site

A galériáról

A Filter Galéria 2010-es megalapítása óta -annak ellenére, hogy talán a legfiatalabb hazai ékszergaléria - Magyarország egyik legismertebb kortárs ékszerbemutató - és vásárló helyévé cseperedett.
Budapest egyik legpatinásabb környékén, az Újlipótvárosban található meg, Bauhaus, Art Nouveau és Art Déco műalkotás jellegű lakóházak környezetében.Célunk megmutatni, hogy Magyarországon is léteznek művészi ékszerek, ékszerművészek, és ezekkel megismertetni a hazai közönséget. Legnagyobb örömünk, amikor egy különleges alkotói ékszer és új gazdája egymásra talál. Vásárlóinkkal szívesen beszélgetünk az ékszerekről és a tudatos vásárlás lehetőségeiről, előnyeiről. Törekszünk a törzslátogatói réteg kialakitására, különös gondot fordítunk a szakmai
és személyes kapcsolatépítésre, gondozásra. Fontosnak tartjuk egy ötvösművészeti tárgyak szisztematikus gyűjtésére specalizálódó műgyűjtői kör igényeinek kielégítését is.

Alkotóink a legszínvonalasabb magyar és európai egyetemeken, művészeti szakképző intézményekben folytatták tanulmányaikat. Legtöbbjük a MOME-n (Moholy-Nagy Művészeti egyetem, volt Magyar Iparművészeti Egyetem) és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen
diplomázott, de van aki a firenzei Alchimia-n, vagy a londoni Royal College of Art-on végzett.


Több alkotónk nyert már Magyar Formatervezési Díjat, díjnyertes munkáik egy része megtalálható a galériában is. Művészeink nagy sikerekkel, s többen díjnyertesként szerepeltek Az Év Ékszere rendezvényeken is, sokan közülük Kozma Lajos-ösztöndíjasok voltak, vagy jelenleg is azok.
Örömünkre több alkotónk indult már el a világhírnév felé, vett részt nagyszabású rangos nemzetközi kiállításokon.
Műtárgyaik szerepelnek nagy közgyűjteményekben, a Magyar Iparművészeti Múzeumban, megtalálhatók magyar és külföldi magángyűjteményekben is.A nálunk megvásárolható ékszerek mind egyediek, vagy kisszériás darabok. A kortárs ékszerművészet élvonalához tartozó alkotók munkái között mind a klasszikus, mind a legmodernebb formavilágot képviselő tárgyak szerepelnek. Az ékszerek többsége sterling ezüstből készül, de az anyagok közt megtalálható a fa, műanyag, acél, titán, textil, papír, corian és sok egyéb, különleges anyag.
Ékszereink értékét nem a felhasznált anyagok értéke, hanem a befektetett ötlet, gondolat, a tervezés, a munka igényessége határozza meg.Galériánkban az állandó és tematikus kiállítások mellett rendszeresen szervezünk egyéni képzőművészeti és ékszertárlatokat és csoportos kiállításokat.

A programok általában havi rendszerességgel változnak.

Kiállítás megnyitóinkat mindig időben előre jelezzük, minden érdeklődőt szeretettel várunk!Elérhetőségeink, nyitva tartás, térkép, fizetési módok